lunes, 2 de abril de 2012

“Mens sana in corpore sano”: 10 maneres d’equilibrar el teu cos

Aquesta popular frase de les Satires de Juvenal mai han tingut un significat tant profund com en el moment actual on, a conseqüència de la situació socio – econòmica en la que estem immersos, la ansietat i per tant, el dolor emocional i corporal, estan a l’ordre del dia.

Encara que la nostra situació pugui ser precària podem dur a terme algunes accions per dur una vida emocional més sana i centrar-nos en la nostre realitat per cercar solucions objectives en el nostre dia a dia:

  1. Pensa positivament: la motivació, davant l’adversitat, permet poder esser més objectius davant qualsevol esdeveniment i més operatius alhora de cercar solucions.

  1. Relaxar-nos i/o meditar: practicar la relaxació/meditació ens permet posar a ratlla l’ansietat que no ens permet avançar.

  1. Focalitzar-nos:  la nostra ment no para de pensar i necessita descansar. És important parar la nostra activitat i centrar-nos en les coses que ens fan feliços.

  1. Hàbits de vida saludable: permet trobar-nos millor, per exemple no fumant o bevent alcohol

  1. Esport: és important practicar activitat física per mantenir el nostre cos en forma, caminar és un bon exercici.

  1. Dieta equilibrada: no ingerir aliments poc recomanats ens permetrà notar els efectes positius en la nostra salut física i mental.

  1. Dormir:  és adequat dormir entre 6/10 hores per tal que es nostre organisme descansi i estigui preparat per afrontar el dia amb energia i vigor.

  1. Planifica i organitza: una vida organitzada ens permet optimitzar al màxim els nostres recursos.

  1. Llegir: és important cultivar la nostra ment, la lectura ens ajuda a tenir una visió oberta del món.

  1. Recórrer a l’ajut professional: en els esdeveniments de gran tensió a la vida que ens siguin difícil enfrontar.

“La saviesa es la capacitat de descobrir una alternativa”


Paqui Martín
Psicologa Clinica

No hay comentarios:

Publicar un comentario