jueves, 29 de diciembre de 2011

La Parella al Nadal

Al Nadal, així com durant les vacances d'estiu, la relació de parella passa, habitualment, per un moment critic. Tothom té una idea preconcebuda sobre el que han de ser les festes de Nadal, pau, amor, felicitat, amb la família; però aquestes poden distant bastant del que es la realitat del nostre dia a dia.

Sovint les situacions són una mica forçades, dinars familiars amb persones que et no ve de gust veure, o amb qui no tens bona relació, situació que pot empitjorar si a més es tracta de la família política. Arribant fins i tot a discussions, o problemes greus de relació, enveja, gelós, critiques, rengunies, etc., problemes que poden provocar més xocs entre els membres de la família que potser fa un any que no es veuen.

Tot això pot provocar problemes innecessaris a la parella.......

Tot està perdut?

No gaudim del Nadal?


És difícil solucionar tots els problemes familiars per un dinar o sopar al Nadal, però si que podem preparar la parella per afrontar una situació difícil, en una o dues sessions, en teràpia, es poden donar pautes d'actuació / comunicació, per a que la parella no surti perjudicada de les “qüestions familiars”, en aquestes dates.

Recordeu a més podeu seguir unes senzilles indicacions per no caure en una  dinàmica que desencadeni un problema de parella:

-        Distribuir el temps entre les dues famílies, el més equitatiu possible.
-        Tot i ser unes dates molt familiars, dedica temps a cuidar la parella.
-        Recorda que tot i ser una època difícil, estar amb la família, pot ser un reforç positiu, i no una situació a evitar.
-        A vegades s'ha de fer “el bon ambient”, i somriure al sogre, o la cunyada, encara que no sigui la teva persona preferida al món, al cap i la fi, es part de la família. Positivitza / relativitza les coses.
-        Cuidat de no tenir frecs per culpa dels demés, la parella ha de tenir un bona comunicació assertiva, per fer-hi front, no traspassis els problemes familiars a la parella.
-        A l'hora de fer regals o rebre'ls, a vegades es complicat......, fes un gran somriure.

Pense-ho-hi, i gaudiu del Nadal!!!!!!!!


Que passeu un Bon Cap d'Any.




Paqui Martín
Psicologa de PsicoEspai


No hay comentarios:

Publicar un comentario