viernes, 4 de mayo de 2012

Ordinadors a les aules


Des de fa alguns mesos reben diverses peticions en relació a l'ús de les TIC's a les escoles. Com es sabeu, fa un parell d'anys la Generalitat va aprovar l'ús massiu dels ordinadors a les aules de les nostres escoles, sobretot en educació secundaria. Aquesta petita reflexió no pretén ser una critica a aquesta decisió, sinó un recull de consells per aquells pares que darrerament es troben amb fills amb un assoliment educatiu en constant davallada, principalment per l'ús abusiu de les noves tecnologies.

Tot i que en teoria l'ús d'internet a les escoles està limitat a través de firewall o bé programes especialitzats, els nostres fills tenen molta destresa amb el seu ús, i sovint són capaços de fer burla aquesta seguretat.

Que hem de fer com a pares davant del fet?

Primer de tot pensa que els adolescents actuals han crescut en un ambient cada vegada més tecnològic, per tant es normal que sigui un àmbit que coneixen molt bé, i que els hi cridi l'atenció l'utilitat d'aquest, pràcticament il·limitada. Però també està clar que el seu ús està fent que aquests rebin masses estímuls, i que no siguin capaços de centrar-se de forma eficient quan estudien.

Seguim aquests petits consells:

1.           Limita l'ús de l'ordinador i internet tot el possible.
2.           Fomenta l'ús d' altres tipus de suport a l'hora d'estudiar, com per exemple els llibres.
3.           Realitza periòdicament una revisió acurada de l'ordinador del teu fill, per tal de comprovar que s'estan emprant els programes d'estudi adequats.
4.           Consciència al teu fill sobre els pros i contres de l'ús abusiu de les noves tecnologies.
5.           Consulta a un professional sempre que ho creguis necessari, quan detectis que el teu fill no fa un ús adequat d'aquestes.

Finalment, els pares, com a educadors principals, hem de tenir molt en compte quin és el paradigma d'estudi / estil de vida actual, i intentar entendre als nostres fills.


Paqui Martín
Psicologa

No hay comentarios:

Publicar un comentario